Skvělá dovolená pro vás. Zn. levně

30.10.2012 12:19

 

Rádi byste prožili báječnou dovolenou, ale nezbylo vám příliš peněz? Půjčovat si na drahou zahraniční dovolenou je nesmysl – zejména v době ekonomické krize. Nemějte ale strach! To, že vás dovolená nepřijde na desetitisíce, přece neznamená, že je horší! Naopak! Uvidíte, že budete nadšeni! Pro inspiraci si na internetu prohlédněte možnosti výletů ve východních Čechách – stačí do vyhledávače zadat slova výlety východní Čechy.

Naší první zastávkou bude Hradec Králové. Hradec Králové je historické město, což je vidět na každém kroku. Historické centrum města je nádherné. Navštívit byste rozhodně měli gotický Chrám sv. Ducha ze 14. Století, renesanční Bílou Věž z 16. Století nebo barokní Biskupský palác ze století 18.  Historie ve městě dýchá na každém kroku! Navštívit můžete také známé Klicperovo divadlo, loutkové divadlo Drak nebo Zahrádkářské muzeum. Levné ubytování si můžete rezervovat online – stačí si vyhledat slova levné ubytování Hradec Králové.

Dále můžete navštívit město Dvůr Králové nad Labem. První písemná zmínka o městě pochází z druhé poloviny 13. Století. S městem je spojen také Rukopis královédvorský, který měl na počátku 19. století objevit Václav Hanka. Nakonec byl rukopis prohlášen za padělek. Ve městě můžete navštívit celou řadu pamětihodností a kulturních zařízení.