Skautský výlet

29.10.2012 13:40

 

Jako každý rok, jsme měli s vedoucími vymyslet výlet, na který pojedeme s dětmi ze střediska a vymyslíme pro ně spoustu úkolů. A jako odměna, bude pro ně návštěva zoologické zahrady ve Dvoře Králové. Museli jsme jako první zajistit ubytování Dvůr Králové nad Labem, abychom měli jistotu, že pak máme kde přespat do druhého dne. A jelikož je dětí ve středisku mnoho, museli jsme vše zajišťovat s předstihem, abychom byli schopni najít penzion, či motel, či hotel, do kterého bychom se vlezli všichni. A aby nám postačily finanční prostředky, které máme k dispozici.

Jelikož pořádáme akce, kdy se vyjíždí mimo město, dvakrát do roka, máme finančních prostředků dost. I přesto, že jezdíme dva dětské domovy, nashromáždí se nám peněz dostatek, abychom si mohli dovolit vyjet například na Šumavu. Jako letos. Začátkem naší trasy je Šumava, kde strávíme několik dní. Vymysleli jsme zde pro děti stezku odvahy plnou úkolů. Jakmile stezka skončí, opečeme si u ohně špekáčky apod. Budeme si zpívat, povídat historky, třeba strašidelné, ale moc strašidelné ne, abychom se v noci nebáli. A jako správní skauti, máme zajištěné ubytování Šumava už dávno.

A druhá zastávka naší výpravy bude v Hradci Králové, kde máme domluvenou výstavu, na kterou se děti jistě budou těšit, ale to určitě není vše, jelikož zde máme domluvené s místním dětským domovem, že si zde užijeme den, který si pro nás připraví. Na oplátku, si pro ně připravíme program my, jakmile zavítají do našeho města. Já to vidím tak, že nás provedou městem, popovídají nám něco z jeho historie. Hradec Králové nás uvítá na dva dny a poté pojedeme za odměnu do zoologické zahrady ve Dvoře Králové, kde se bude dětem jistě líbit.